Via de la Plata - Zilverroute

De Via de la Plata (ook wel de Zilverroute genoemd) doorkruist West-Spanje van zuid naar noord, begint in Sevilla en eindigt natuurlijk in Santiago de Compostela. De route is ongeveer 1000 km lang, goed gemarkeerd met de welbekende gele pijlen en kent twee varianten.

De eerste variant loopt van Sevilla tot Granja de Moreruela en buigt daar westwaarts af om via Puebla de Sanabria, A Gudiña en Ourense naar Santiago te gaan. (De Ruta de Sanabria).
De tweede variant gaat bij Granja de Moreruela via Benavente en la Bañeza richting Astorga en sluit daar aan op de Camino Francés.
Verder zijn er nog varianten die beginnen in Granada en Huelva (zie bij: gidsen).

Het Spaanse wegennet wordt momenteel uitgebreid met een nieuwe noord-zuid verbinding, de snelweg genaamd Ruta de la Plata (A 66), waarvan de pelgrim regelmatig hinder ondervindt. Het is dus goed opletten op die plaatsen waar de bouw gaande is of zich net heeft voltrokken.

De gids geeft een uitgebreid overzicht van de cultuur, natuur en de historie van de Via de la Plata en geeft een globale beschrijving van de route die ondersteunt wordt met getekende kaartjes en plattegronden van de grotere plaatsen waar men doorheen komt.

Daarnaast vindt de lezer er alle hoogteprofielen van de route, relevante informatie omtrent allerlei nuttige adressen en reisinlichtingen.

Achterin de gids verder een zeer uitgebreide en up-to-date lijst met alle overnachtingsadressen en bijbehorende info langs de Via de la Plata. Door telkens kleine oplages te maken van de gids is de verstrekte informatie altijd erg aktueel.  Nieuwe gids per 1 februari 2019

De gids is op A 5 formaat, ringgebonden, geplastificeerd en weegt ca. 285 gr.
Prijs: €25.-, portokosten Nederland: €3,50

De gids kan zowel door wandelaars als fietspelgrims worden gebruikt.

review: 02-05-2018, Dag Hans, wat een mooie en complete gids. Complimenten, de gids gaat me vast verder helpen! Geld heb ik overgemaakt. Nogmaals veel dank, Ron Adelaar Amersfoort

Klik op het plaatje om in de gids te bladeren: